Svenheim Møbelindustri

Svenheim møbelindustri er en norsk møbelprodusent som er eid av Svenheim Gruppen, et konsern som kontrollerer alle aspekter av sin egen møbelproduksjon. Konsernet har markedsapparat, ledelse, produktutvikling og fabrikk i Norge. Selskapet har også hatt en egen fabrikk i Baldeka i Litauen siden 2002. Svenheim Gruppen har i dag 100 ansatte i Norge og 140 ansatte ved den 65.000 m2 store fabrikken i Litauen. Under selskapet Svenheim møbelindustri har Svenheim gruppen lang erfaring med produksjon av en lang rekke møbler for både det private og offentlige markedet. De har erfaring med både møbler, kontor, butikkinnredning og kjøkken.

Historien

Svenheim Møbelindustri AS ble grunnlagt på Osterøy utenfor Bergen tilbake i 1956. Bedriften startet sin produksjon som underleverandør til andre mer etablerte møbelprodusenter. Det var ikke før på midten av 1960-tallet at fabrikken startet med utvikling av egne møbler. Selv om de utvidet produksjonen med egne linjer, består fortsatt store deler av deres produksjon av varer for andre produsenter. I tiden 1960 til 1986 økte produksjonen og omsetningen til Svenheim Møbelindustri AS betydelig, og i 1992 ble fabrikken flyttet til nye og atskillig større lokaler i Lund i Telemark. Samtidig som fabrikken ble flyttet til Telemark utvidet Svenheim Møbelindustri sitt sortiment til å også bestå av kjøkken og baderomsinnredning. Fire år etter at de flyttet, kjøpte Svenheim Møbelindustri konkursboet etter en av deres konkurrenter, Huseby Møbler AS. Husby hadde på tidspunktet av konkursen produsert kontormøbler i over 50 år. Etter oppkjøpet utvidet Svenheim sitt opplag videre og startet opp produksjon av kontormøbler. Ved oppkjøpet av Husby Møbler fikk Svenheim med både ansatte og maskiner, og deres første linje med kontormøbler var å finne i butikkene bare 4 måneder etter overtakelsen.

Butikkinnredning

I starten av 2000 opplyste Svenheim Møbelindustri om at de atter en gang skulle utvide sitt allerede imponerende sortiment. Etter å ha vunnet kontrakt om levering av innredning til 360 postkontor over hele Norge, satte Svenheim Møbelindustri opp sin første fabrikk i Litauen. Selskapets designavdeling hadde overbevist Posten Norge om at Svenheim Møbelindustri var den eneste leverandøren som kunne levere det Posten Norge trengte for å kunne åpne over 300 Post i butikk på bare 18 måneder. Februar 2002 sto en fabrikk på litt over 50.000 m2 klar til å starte produksjon. I løpet av de neste 5 årene ble fabrikken utvidet to ganger for å holde tritt med etterspørselen fra kunder. I dag har fabrikken til Svenheim Møbelindustri i Litauen over 65.000 m2 med produksjonsarealer. Skal man tro de siste pressemeldingene fra selskapet er det trolig at nye utvidelser av den allerede store fabrikken vil finne sted innen år 2020. Fabrikken i Litauen er i dag hovedsetet for all produksjon av butikkinnredninger og kjøkkenløsninger.

Som møbelprodusent er Svenheim gruppen i dag en av de største og mest veletablert produsentene vi har i Norge. De har et av de største sortimentene til noen norsk møbelfabrikk, og har de senere årene utviklet en rekke nye innovative løsninger, både innen design og konstruksjonsteknikker. Ved fabrikken i Litauen produserer de i dag en rekke faste linjer i tillegg til større spesialprosjekter på bestilling fra kunder.

Svenheim har etter overtakelsen av Husby møbler utviklet en rekke prisvinnende kontormøbler, og i dag produserer de flere egendesignede kontorlinjer, i tillegg til at de har kontrakt med store produsenter som HÅG industrier og Optimare.

Svenheims kundeveiledere, designere og ledelse har alle bred og mangeårig erfaring med møbler og produktutvikling. Ledelsen i Svenheim var tidlig ute med å tilby sine ansatte videreutdanning og kurs. Det at de har klart å beholde mange av sine ansatte i både 10 og 20 år, har helt klart gjort sitt for at selskapet innehar den posisjonen de har i det norske markedet i dag.