Hallgeir Homstvedt (Hallgeir Homstvedt Design)

Hallgeir Homstvedt er en norsk designer som står helt i forkant av moderne skandinavisk design. Homstvedt var tidligere medlem av det anerkjente studioet Norway Says. I 2009 forlot han Norway Says og startet sitt eget studio senere samme år. Hans arbeid viser en betraktet tilnærming til form og en ærlig representasjon av materialer. Hans arbeid har så langt blitt vist fram over hele verden, fra Tokyo til Milano, og flere av hans kreasjoner har mottatt flott omtale i en rekke kjente designmagasiner verden over.

Hallgeir Homstvedt driver til daglig sitt eget uavhengige designstudio i Oslo. Han ble uteksaminert fra Australias Newcastle University med en BA i Industrial Design. Etter endt utdannelse var han med på å grunnlegge det prisvinnende studioet Norway Says. I tiden hos Norway Says jobbet Homstvedt med prosjekter over hele verden og han mottok flere priser og hederlig omtale for sitt arbeid. Etter noen år hos Norway Says var tiden kommet for å åpne sitt eget studio. Siden han åpnet sitt eget i 2009 har Homstvedt levert møbler, produkt og industriell design og konsulenttjenester til et bredt spekter av kunder. Han har holdt en rekke utstillinger av sitt arbeid både i London, Tokyo, Oslo, New York og Milano. I tillegg til sine egne design har Homstvedt skapt produkter for merker som Lexon, Established & Sons, Muuto og Menu. Siden han åpnet sitt eget studio har han mottatt en rekke designutmerkelser. Ser man på norske designere de siste 20 årene er det ingen som har mottatt flere utmerkelser en Hallgeir Homstvedt.

Norway Says

Norway Says er et selskap basert i Oslo som designer møbler, interiør og produkter. De har blitt tildelt prisen for årets design i Norge flere ganger, og har mottatt flere internasjonale designpriser for deres arbeid. Norway Says ble grunnlagt av designerne Torbjørn Anderssen, Andreas Engesvik, Espen Voll, og Hallgeir Homstvedt. Norway Says har en bred og internasjonal tilnærming til design og samarbeid med ulike nasjonale og internasjonale kunder. Norway Says’ selskapskultur er basert på sterke ideer, langsiktig vennskap og kunnskap. Med en kompakt selskapsstruktur tilbyr de en personlig service til alle kunder. Norway Says tilbyr løsninger som omfatter grafisk design, bedriftsidentitet og merkevarebygging, emballasjedesign og strategisk reklame. Blant Norway Says’ mest kjente design er Boo karaffel, Plus salt- og pepperkvern, PendantLamp og lysestaken Gloria.

Fauna-serien

Fauna-serien til Hallgeir Homstvedt er blitt vist fram på utstillinger verden over. Serien er utformet i samarbeid med Hallgeirs søster, grafisk designer Hege Homstvedt, og er en serie med fire bokstøtter. Hver og en av bokstøttene representerer et norsk dyr. I serien er det med rev, lundefugl, pindsvin og torsk. Serien er laget av norsk stein, og tar farge og karakter fra steinens naturlige toner og mønstre. Bokstøttene i Fauna-serien er alle tilgjengelige i to versjoner; som en forenklet, figurativ avbildning av dyret, eller som en abstrakt representasjon i form av en firkant.

Elementa

Homstvedt har også samarbeidet med designbyrået Elementa. Sammen har de laget en serie kontorbelysning, med navn Elementa GL Glowlamp. Lampeserien er designet for å forbedre luftkvaliteten og trivselsfaktoren i et kontorlandskap. Sammen med Elementa Glowlamp har Homstvedt introdusert flere planter i arbeidsmiljøet. Lampen fungerer som både en bordlampe og en lyskilde for planter som trenger kunstig lys. Lampen er tilgjengelig i to versjoner, den ene med en Terrazzo steinbase som fungerer som en planteholder, og en som kan plantes direkte inn i en plantekrukker med jord. Spun-aluminium lampeskjermen beveger seg fritt opp og rundt lampens stil uten låsemekanisme, slik at den kan vippes etter ønske. For denne nytenkede og innovative løsningen mottok Homstvedt og Elementa den Nordiske designprisen i 2014.